Nakon napuštanja sjednice Predsjedništva BiH

Komšić: Dodik izvršava ciljeve dogovorene s Rusijom, cilj je destabilizacija BiH

Front 02.03.22, 14:54h

Komšić: Dodik izvršava ciljeve dogovorene s Rusijom, cilj je destabilizacija BiH
Mislim da Dodik izvršava dogovorene planove sa Ruskom federacijom. Mislim da je dalji cilj destabilizacija BiH, jasno je da postoji plan. Taj plan je očigledno pokrenut i ide se u realizaciju na osnovu dogovora i razgovora sa Lavrovom, ističe Komšić

 

 

"Dodik je tražio raspravu pozivajući se na činjenicu da su na teritoriji Ukrajine nastale dvije nove države. To je nešto što je meni neprihvatljivo kao stav i to je nešto što gotovo cijeli svijet nije priznao", kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kao reakciju na današnji potez Milorada Dodika i napuštanje sjednice.

 

“Taj prijedlog izmjena dnevnog reda smo usvojili jednoglasno. Nakon toga Dodik je predložio izmjene zakona o Centralnoj banci kao i tačku gdje bi se raspravljalo o situaciji u Ukrajini, bez prijedloga bilo kakvih zaključaka i materijala”, kazao je Komšić.

 

“Po proceduri, taj prijedlog je stavljen na glasanje, Dodik je glasao ZA, Džaferović i ja za NE. To je bio povod da Dodik održi govor u kojem je iznio neke političke stavove za koje mislim da ne stoje. Prvo, ako misli da je nešto neustavno u ovoj zemlji, ja sam stava da za to postoji Ustavni sud BiH. On je taj organ koji može utvrditi je li šta neustavno ili ne.”

 

Komšić je kazao da je Dodik tražio raspravu pozivajući se na to da su “na teritoriji Ukrajine nastale dvije nove države”.

 

“Dodik je tražio raspravu pozivajući se na činjenicu da su na teritoriji Ukrajine nastale dvije nove države. To je nešto što je meni neprihvatljivo kao stav i to je nešto što gotovo cijeli svijet nije priznao. Ja ne znam da je ijedna druga zemlja pristala na to osim Rusije. Ne možemo raspravljati o tim stvarima na osnovu tih činjenica. To je bio završni govor Dodika prije nego je napustio sjednicu Predsjedništva BiH“.

 

“Mislim da Dodik izvršava dogovorene planove sa Ruskom federacijom. Mislim da je dalji cilj destabilizacija BiH, jasno je da postoji plan. Taj plan je očigledno pokrenut i ide se u realizaciju na osnovu dogovora i razgovora sa Lavrovom“, ističe Komšić.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI