Na inicijativu bh. strane

Član Predsjedništva BiH razgovarao s Lavrovom: Implementacija dogovora Dodika i Putina

Front 28.02.22, 20:25h

Član Predsjedništva BiH razgovarao s Lavrovom: Implementacija dogovora Dodika i Putina
'Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu', naveli su iz Ambasade Ruske Federacije u BiH

 

 

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini na oficijelnoj Facebook stranici objavila je informaciju o telefonskom razgovoru člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

 

Saopštili su da je razgovor dvojice zvaničnika održan na inicijativu bosanskohercegovačke strane.

 

“Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu. Ponovo je potvrđena zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma o Bosni i Hercegovini, suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Vijeća sigurnosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske”, naveli su iz ruske ambasade u BiH.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI