OGLASILA SE ĐOKOVIĆEVA PORODICA

Prevladala je politika... I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti!

Sport 16.01.22, 17:32h

Prevladala je politika... I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti!
Obitelj u priopćenju navodi da razlozi za odluke australskih vlasti nisu sportski, već da su prevladali politički interesi

 

 

 

Obitelj Novaka Đokovića objavila je u nedjelju da je "vrlo razočarana" odlukom australskog suda da mu se poništi viza i deportira iz Australije, zbog koje prvi tenisač svijeta neće imati priliku braniti titulu na prvom Grand Slam turniru u godini koji je osvajao rekordnih devet puta.


Đoković se ranije u nedjelju ukrcao u zrakoplov kako bi otišao iz Australije nakon što je savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.


Obitelj u priopćenju navodi da razlozi za odluke australskih vlasti nisu sportski, već da su prevladali politički interesi.


"I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti. Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima valjanu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi 'javni interesi' neće biti izgovor za odluku koja je donesena", stoji u priopćenju.


Obitelj ističe da je ponosna na Novaka, na "snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio". "Vjerujemo da će iz ove situacije izići jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek", naglasila je obitelj teniske zvijezde.


Odluku suda ranije u nedjelju kritizirali su srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić ocijenivši je besmislenom i skandaloznom, prenosi Hina.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI