U IŠČEKIVANJU KONAČNE ODLUKE SUDA

Kontraverzni Australijanac stao uz Đokovića, prozvao Nadala i Tsitsipasa: Brate, gdje je tvoja podrška, ovo je je**** zaje****ja!

Sport 15.01.22, 20:47h

Kontraverzni Australijanac stao uz Đokovića, prozvao Nadala i Tsitsipasa: Brate, gdje je tvoja podrška, ovo je je**** zaje****ja!
Koji vrag... Siguran sam da bi Nadal u sličnoj situaciji tražio podršku od kolega. Tsitsipasu, razumijem da imaš svoje poglede na cijepljenje. Od Andyja Murrayja uvijek možemo očekivati da kaže pravu stvar, a Nadal.. Kako god. Brate, gdje je tvoja podrška za Novaka - rekao je Kyrgios

 

 

Nick Kyrgios je tokom karijere u više navrata kritizirao Novaka Đokovića, no kad je u pitanju aktuelna drama prvog tenisera svijeta u Melbourneu, australijski teniser isprofilirao se u jednog od većih boraca za njega. Ponovno je stao na njegovu stranu, ovaj put s kritikom Rafaelu Nadalu i Stefanosu Tsitsipasu, piše Index.hr.

 


- Situacija je otišla predaleko. Malo sam i umoran od svega toga. Tenis je, po meni, silno važan, ali može li biti važniji od trenutka u kojem se svijet trenutno nalazi? Nisam siguran. Svašta smo prošli u protekle dvije godine. Mnogi tenisači 'nisu preživjeli' i morali su se odreći tenisa zbog pada turnirskih zarada, putovali smo s krnjom ekipom ili bez ikoga na turnire, mnogi su morali potražiti i psihološku pomoć - izjavio je Nadal i dodao:


- Tenis u doba pandemije bio je silno izazovan, a sada kada se osvrnem, jedino rješenje u svemu tome bilo je cjepivo. Moramo biti cijepljeni, radi nas samih, ali i zdravlja tenisa, zdravlja sporta, zdravlja čovječanstva.


Slično je govorio i Tsitsipas, koji je naglasio da njemu nije "palo na pamet" da se u Australiji pojavi necijepljen.


- Za riskiranje nastupa na Grand Slamu potrebna je hrabrost, no čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali postotak njih odlučio je krenuti svojim putem i zbog toga igrači koji su većina izgledaju kao budale - izjavio je.

 

Kyrgios, koji je već ranije rekao da se srami kao australijski sportista zbog odnosa prema Đokoviću, prozvao je i Nadala i Tsitsipasa.


- Đokoviću je potrebna podrška drugih igrača. Vjerovatno želi podršku od nas drugih igrača, a dobija je od mene?! Koji vrag... Siguran sam da bi Nadal u sličnoj situaciji tražio podršku od kolega. Tsitsipasu, razumijem da imaš svoje poglede na cijepljenje. Od Andyja Murrayja uvijek možemo očekivati da kaže pravu stvar, a Nadal.. Kako god. Brate, gdje je tvoja podrška za Novaka - rekao je Kyrgios.


Mediji u Srbiji prenose i da je australijski teniser poručio da će obući majicu sa Đokovićevim likom na kojoj piše "Idemo" i da hoda po Melbourneu.


- Ovo je je**** zaje****ja! Ili je trebalo da mu se ne dozvoli da bude ovdje, ili, ako je već tu, onda ga pustite da igra. Pa, on će ionako da ode odavde čim se završe takmičarski nastupi! Mislim da bi čak bilo super da osvoji Australian Open, to bi bilo fenomenalno. Hoću i ja da obučem majicu na kojoj piše na srpskom "IDEMO!", hoću da hodam po Melbourn parku s maskom na kojoj je Novakov lik! - rekao je Kyrgios.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI