Vlada KS donijela odluku

Dopušta se organizovani doček Nove godine u Sarajevu, ugostitelji zadovoljni, ali pravila su jasna...

Zabava 11.12.21, 15:36h

Dopušta se organizovani doček Nove godine u Sarajevu, ugostitelji zadovoljni, ali pravila su jasna...
Određeno je da na skijalištima "Bjelašnica" i "Igman" nije potrebno imati jednu od VTP potvrda, ali će na ovim lokalitetima biti pojačan nadzor poštivanja preporuka/higijensko-epidemioloških mjera Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

 

 


Na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vlada KS donijela je zaključak kojim se dopušta organizovani doček Nove godine u zatvorenim prostorijama ugostiteljskih objekata na području Kantona  Sarajevo, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

 


Svi gosti ovih objekata će morati imati jednu od tzv. VTP (vakcinisan/testiran/prebolio) potvrda, a to su: potvrda o izvršenoj vakcinaciji, negativan antigenski ili PCR test koji nije stariji od 48 sati, ili potvrda o prebolovanoj COVID-19 infekciji u posljednjih šest mjeseci.


Morat će se poštivati i obavezni razmak između gostiju (jedna osoba na sedam metara kvadratnih), navedeno je u zaključku.


„Za provođenje ovih mjera bit će odgovoran organizator. U protivnom, smatrat će se da organizator krši mjere nadležnih organa i postupit će se po članu 71.a Zakona o inspekcijama KS“, navedeno je također.


Jednu od  navedenih VTP potvrda, obavezne su posjedovati i osobe koje koriste usluge smještaja za kraći boravak u Kantonu Sarajevo.


Određeno je da na skijalištima "Bjelašnica" i "Igman" nije potrebno imati jednu od VTP potvrda, ali će na ovim lokalitetima biti pojačan nadzor poštivanja preporuka/higijensko-epidemioloških mjera Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI