na sjednici gradskog vijeća

Konstituiran Odbor: Ko će odlučivati o dodjeli 'Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva' u 2022. godini?

Hronika 18.11.21, 14:20h

Konstituiran Odbor: Ko će odlučivati o dodjeli 'Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva' u 2022. godini?
Također, Odbor je utvrdio tekst Javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2022. godini koji će, početkom mjeseca decembra, biti objavljen u sredstvima javnog informisanja

 

 

Danas je, na Prvoj sjednici koju je sazvao i otvorio predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, konstituiran Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2022. godini. 


Predsjedavajući Ademović se obratio članovima Odbora i ukazao na značaj Nagrade te između ostalog istakao: 


- Radi se o najvišem priznanju Grada Sarajeva i mi gradski vijećnici ovoj nagradi, pa tako i Odboru i ukupnom procesu odlučivanja o dodjeli nagrade, dajemo poseban značaj.


Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2022. godini čine istaknuti javni djelatnici: prof. dr. Ante Domazet, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. sci. Mirsada Murtić, Ahmed Imamović, Igor Baroš, Muhamed Gafić te članovi Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća: Marijela Hašimbegović, Adi Škaljić, Almedin Miladin, Drago Jurić, Elvedin Korora, Nihad Uk, koji je izabran za predsjedavajućeg Odbora, i Vedad Deljković, koji je izabran za zamjenika predsjedavajućeg Odbora.


Odbor je usvojio Poslovnik o radu sa postupkom razmatranja prijava, dinamiku rada i druge radne dokumente. 


Također, Odbor je utvrdio tekst Javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2022. godini  koji će, početkom mjeseca decembra, biti objavljen u sredstvima javnog informisanja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI