VIDEO/ Sam je projektovao i napravio

Bosanac izgradio rotirajuću kuću zbog žene: 'Uvijek je htjela lijep pogled. Eto joj sad'

Auto & Dom 09.10.21, 16:08h

Bosanac izgradio rotirajuću kuću zbog žene: 'Uvijek je htjela lijep pogled. Eto joj sad'
Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i projektirao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna

 

Kada se kuća gradi vječita je dilema na koju stranu za ljepši pogled okrenuti prozore? Vojin Kusić iz Srpca riješio je to tako što je napravio kuću koja se rotira. Napravio je to kako bi udovoljio supruzi.

 

Ideja o izgradnji rotirajuće kuće tinjala je u njemu od mladih dana.

 

“Kada sam radio porodičnu kuću žena je rekla: ‘Želim da spavaća soba bude pored puta da me bude sunčeve zrake’. Dnevni boravak je išao s druge strane. Onda joj je to dosadilo. ‘Osjećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidjeti ko mi ulazi u dvorište i ko mi je pored puta’, kazala je. Tada sam pregradio zid. Radio sam dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi. Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena čas hoće s ove, čas hoće s one strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će”, rekao je Kusić za Nova BH.

 

Njegova kuća se ne razlikuje od ostalih. A Kusić za kojeg kažu da je druželjubiv, se našalio.

 

“Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice okrenete na drugu stranu”, rekao je kroz smijeh.

 

Naveo je i kako je imao smiješnu situaciju kada je organizirao feštu povodom završetka gradnje. Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda ići.

 

Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i projektirao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna: “Pošto sam najstariji, želio bih na onaj svijet da odem prvi”.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI