Trostruko ubistvo u Srbiji

Otkriven identitet ubica porodice Đokić? Cure i novi detalji: Izgleda da su egzekuciju izvršili Goranovim pištoljem

Hronika 06.10.21, 13:43h

Otkriven identitet ubica porodice Đokić? Cure i novi detalji: Izgleda da su egzekuciju izvršili Goranovim pištoljem
Prije spaljivanja tijela su bila dobro natopljena benzinom, a preko tijela su postavljene daske. Dobra okolnost je što izvršioci nisu uspjeli da ostvare namjeru i da vatra proguta sve, pa je moguće da su forenzičari pronašli i tragove DNK ubica na daskama kojima su tijela pokrivena

 

Identitet ubica vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25) poznat je i bukvalno je pitanje dana kada će oni biti uhapšeni.

 

Riječ je o ljudima iz Aleksinca, ali i iz okolnih mjesta koji su Gorana, Gordanu i Lidiju poznavali, piše Objektiv.rs.

 

“Riječ je o ljudima koji su ih poznavali. Utvrđeno je da su sigurno bila dvojica ubica. Osumnjičenih ima, kao i materijalnih tragova. Sve će se znati u narednih nekoliko dana i mogu samo da vam otkrijem da će biti tu svega. Motiv ubistva jesu pare, otprilike 100.000 eura, ali se i dalje ispituje da li je ovaj svirepi zločin počinjen i zbog neke osvete ili čak i ljubomore”, kaže dobro upućeni sagovornik ovog lista.
 

Obdukcijom je utvrđeno da je porodica Đokić ubijena iz vatrenog oružja, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane i na grudima i na glavi. Utvrđeno je i da je tijelo Lidije Đokić bilo spaljeno do stanja neprepoznatljivosti. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dvije osobe i da su korištena dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

 

Sumnja se da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišten prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana.

 

“Nije isključeno da su mu ga ubice otele i da im je upravo to oružje poslužilo za egzekuciju”, navodi izvor.
 

Prije spaljivanja tijela su bila dobro natopljena benzinom, a preko tijela su postavljene daske. Dobra okolnost je što izvršioci nisu uspjeli da ostvare namjeru i da vatra proguta sve, pa je moguće da su forenzičari pronašli i tragove DNK ubica na daskama kojima su tijela pokrivena. Iako su članovi porodica Đokić i Aritonović jučer očekivali da će preuzeti posmrtne ostatke svojih najmilijih i da će moći da finiširaju pripreme za sahranu, do toga nije došlo.

 

Kako se saznaje, jučer su naložene dodatne analize tijela koja se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, pa nije došlo do preuzimanja tijela.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI