Bivši načelnik Sektora krim policije FUP-a

Na granici sa Srbijom uhapšen Edin Vranj, uspio poslati zadnju SMS poruku: 'Sprovode me u Beograd zbog ratnog zločina'

Hronika 12.09.21, 16:54h

Na granici sa Srbijom uhapšen Edin Vranj, uspio poslati zadnju SMS poruku: 'Sprovode me u Beograd zbog ratnog zločina'
Glas Srpske je u martu 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja, koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora krim policije FUP-a, i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu

 


Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije. Uhapšen je na Graničnom prijelazu Uvac. Prije nego mu je oduzet telefon, Vranj je uspio poslati poruku novinaru Istrage.


- Maločas sam uhapšen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd zbog ratnog zločina - napisao je Vranj.


Nakon ove poruke novinari, Istraga su uspjeli s njim kratko razgovarati.


- Trenutno sam u policijskoj stanici u Priboju. Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GO Uvac – uhapšen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH - kazao je Vranj prije nego je prekinuo razgovor, navodi ovaj portal.


Glas Srpske je u martu 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja, koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora krim policije FUP-a, i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.


Izvori Glasa Srpske naveli su tada i da je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mjestima Strmica i Međeđa. Tužilaštvo BiH nikada nije podiglo optužnicu.


No, nakon toga se ukljičilo Tužilaštvo iz Srbije koje je izdalo nalog za hapšenje Edina Vranja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI