TREĆE VEČE 27. SFF-A

Ekipe filmova 'Elegija lovora' i 'Žene plaču' na crvenom tepihu: Jasna Đuričić svojim izgledom ukrala svu pažnju

Kultura 15.08.21, 20:36h

Ekipe filmova 'Elegija lovora' i 'Žene plaču' na crvenom tepihu: Jasna Đuričić svojim izgledom ukrala svu pažnju
Predsjednica žirija glumica Jasna Đuričić i danas je privlačila veliku pažnju prije svega svojim mladolikim izgledom i odličnim stajlingom

 

 


Na drugom crvenom tepihu trećeg dana Sarajevo Film Festivala, uzimajući u obzir da je u poslijepodnevnim satima održan "vanredni" crveni tepih kojim su prošetali Bono Vox i Wim Wenders, okupile su se ekipe filmova "Elegija lovora" i "Žene plaču" iz Takmičarskog programa - igrani film čija je selektorica Elma Tataragić.


Među njima su i reditelj "Elegije lovora" Dušan Kasalica, te glumci Frano Lasić, Lidija Kordić, Nikolina Bogdanović...


- S obzirom na to da je ovo film koji kombinuje elemente drame, komedije i fantastike, bit će posebno interesantno da vidimo kako publika reaguje. Posebno poslije godinu i po neodlazaka u bioskop, to mi je najveće uzbuđenje. Ja na SFF dolazim još od mojih studentskih dana, radio sam ovdje i jedan kratki film tako da mene samo najljepše stvari vežu za ovaj grad i pravo mi je uživanje - kazao je za Avaz reditelj Kasalica.


Predsjednica žirija glumica Jasna Đuričić i danas je privlačila veliku pažnju prije svega svojim mladolikim izgledom i odličnim stajlingom.


Tu su bili i ostali članovi žirija među kojima je i američki reditelj Majk Kejhil (Mike Cahill) također je prošetao bosanskim ćilimom te je za "Avaz" poručio:


- Ovo je moj prvi dolazak u Sarajevo i prvi utisci su divni. Imam ovdje nekoliko jako bliskih prijatelja. Ljudi su jako gostoprimljivi i drago mi je da sam imao priliku da dođem i posjetim grad.


Reditelj je inače vegeterijanac, te kroz smijeh kaže da jeste malo specifično s ozbirom da je bh. kuhinja poznala po jelima sa mesom.


- Da, u vašoj kuhinji jesu ključna jela sa mesom, ali snalazim se.


Kejhil kaže da je do sada pogledao pet filmova.


- Zaista moram pohvaliti filmsku industriju i imam samo pozitivne utiske - zaključio je on.


Fotografije sa crvenog tepiha pogledajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI