'Stent u odličnom stanju'

Halid Bešlić pregledan na banjalučkom UKC-u: Ko zna da li bih bio sad ovdje da nisam na vrijeme to otkrio...

Showbizz 11.08.21, 15:22h

Halid Bešlić pregledan na banjalučkom UKC-u: Ko zna da li bih bio sad ovdje da nisam na vrijeme to otkrio...
Rekao je: Daj da te pregledam kad si tu. Kako me pregledao, tako mi je rekao: Tebe je Bog poslao ovdje, ispričao je Halid Bešlić

 

Legendarni pjevač Halid Bešlić danas je uradio kontrolni pregled krvnih žila vrata i glave u UKC RS.

 

Nakon pregleda, Bešlić se zahvalio rukovodstvu UKC-a, poručio da je dobro i da je apsolutno sve pod kontrolom.

 

“Želim da kažem ljudima da je preventiva najvažnija”, poručio je poznati pjevač narodne muzike.

 

Rekao je da se on i direktor UKC RS poznaju odavno. Putujući za Kozarac na koncert, sjetio se da je Vlado Đajić postao dirktor UKC, pozvao ga je da mu čestita i svratio je.

 

“Rekao je: Daj da te pregledam kad si tu. Kako me pregledao, tako mi je rekao: Tebe je Bog poslao ovdje. Ko zna da li bih bio sa vama ovdje da nisam to otkrio na vrijeme. Nisam kao nov, ali sad dobar i još jednom apelujem na ljude da dođu da se pregledaju”, poručio je Bešlić.

 

Vlado Đajić, direktor UKC RS rekao je da je kontrolni pregled prošao dobro, te da je zadovoljan nalazom koji je urađen.

 

“Stent je u odličnom stanju, nema dodatnog suženja, dali smo mu preporuke za terapiju i kako da se ponaša”, rekao je Đajić.

 

halid-beslic-vlado-dzajic-ukc-rs

 

Podsjetio je da je moždani udar jedan od vodećih uzroka smrti i trajne invalidnosti, te da najveći broj moždanih udara nastaje zbog zakrčenja, začepljenja krvnih sudova između srca i mozga, odnosno krvnih sudova vrata i glave i ono što je bitno da osobe ne osjećaju nikave tegobe, već kad dođe do moždanog udara.

 

“Zbog toga su vrlo biti preventivni pregledi krvnih sudova vrata i glave kod osoba preko 40 godina, povišen krvni pritisak, masnoće, pušači. I Halid Bešlić nije osjećao nikave tegobe, već smo mu slučajno otkrili suženje krvnih sudovima vrata i glave. Mi smo spasili Halida, on je spasao na stotine života dajući primjer ljudima da treba da urade ultrazvuk krvnih sudova vrata i glave”, istakao je Đajić.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI