VOJIN MIJATOVIĆ/ 'VELIKI' SRBI, BOŠNJACI, HRVATI U BELAJU

Kad euforija i histerija prođu, pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo - zatvori bi mogli biti puni!

Front 23.07.21, 23:00h

Kad euforija i histerija prođu, pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo - zatvori bi mogli biti puni!
Negiranje genocida je samo jedan dio odluke. Zločnaca i zločina ima na sve tri strane, nema više ovaj je “naš”…

 

Komentarišući današnju odluku Valentina Inzka, ali i reakcije koje su uslijedile nakon nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida, potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović poručuje da "zločinaca i zločina ima na sve tri strane te da će 'veliki' Srbi, Bošnjaci, Hrvati tek vidjeti u kakvom su belaju".    

 

U postu na svom Facebook profilu Mijatović navodi:


- Inzkova odluka je usmjerena protiv svih iz sva tri konstitutivna naroda koji negiraju civilizacijske tekovine i veličaju "svoje" zločince!


Kad prođe početna euforija i histerija. pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo.


Mogli bi zatvori biti puni predstavnika sva tri konstitutivna naroda, negiranje genocida je samo jedan dio odluke. Zločnaca i zločina ima na sve tri strane, nema više ovaj je “naš”…


Kako god, ova odluka je apaurin za “velike” Srbe, Bošnjake, Hrvate, tek kad dobro pročitaju, vidjeće u kakvom su belaju!


Potrudiću se da u narednom periodu pripremim spisak svih osuđenih za ratne zločine da vam bude lakše, jer ću za svako veličanje istih podnositi krivične prijave, kao i za negiranje presuda koje su rezultat njihovih zlodjela. Sa velikim zadovoljstvom iz sva tri konstitutivna naroda! - poručuje Vojin Mijatović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI