Zvanično imenovani novi članovi Uprave

James Stewart preuzeo funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen banke u BiH: 'Očekivanja su velika'

Biznis Klub 12.07.21, 18:25h

James Stewart preuzeo funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen banke u BiH: 'Očekivanja su velika'
Radujem se što ću svojim znanjem i stručnošću zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje s ciljem pružanja što boljeg iskustva klijentima prilikom korištenja usluga banke. Očekivanja su velika, rekao je Stewart

 

Nakon što su prikupljene potrebne saglasnosti regulatornog tijela, zvanično su imenovani novi članovi Uprave Raiffeisen banke u BiH. Funkciju predsjednika Uprave zvanično je preuzeo James Stewart dok su za članove Uprave imenovani Andreea Achim, Mirha Krivdić i Edin Hrnjica.

 

- Za ovu izvrsnu bankarsku grupaciju radio sam više od 20 godina kao potpredsjednik Raiffeisen banke u Rumuniji i sada sam privilegovan da preuzmem mjesto predsjednika Uprave u BiH. Radujem se što ću svojim znanjem i stručnošću zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje s ciljem pružanja što boljeg iskustva klijentima prilikom korištenja usluga banke. Očekivanja su velika, ali usredotočeni smo na dvije ključne skupine: naše klijente i zaposlenike. Imamo sjajan tim i cilj nam je da našim klijentima pružimo vrhunsku uslugu i proizvode te ćemo raditi na tome da budemo njihov pouzdan finansijski partner - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke James Stewart.

 

Stewart iza sebe ima više od 40 godina iskustva u bankarskoj industriji, a posljednjih 20 godina obavljao je funkciju potpredsjednika Raiffeisen banke u Rumuniji nadležan za segment riznice i tržišta kapitala. Prije toga bio je američki savjetnik za riznicu u bugarskom Ministarstvu finansija i Bugarskoj narodnoj banci, radio za Yamaichi International gdje je rukovodio aktivnostima trgovanja vrijednosnim papirima za SAD, te obnašao ulogu potpredsjednika i rukovodioca Odjela za trgovanje vrijednosnim papirima vlade SAD-a u NatWest Financial Market grupaciji, saopćeno je iz Raiffeisen banke u BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI