Nadmoćnom većinom glasova

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici! Poslanici DPS-a vratili se u salu i prekinuli bojkot...

Front 17.06.21, 22:29h

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici! Poslanici DPS-a vratili se u salu i prekinuli bojkot...
Tokom obrazlaganja amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, Simonida Kordić (DF) je kazala da su amandmani usmjereni ka osudi svih zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije

 


Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o Srebrenici. Za je glasalo 55 poslanika, 19 protiv i sedam je bilo uzdržano.


U salu su se tokom glasanja za Rezoluciju o Srebrenici vratili poslanici DPS-a koji su tako prekinuli bojkot Skupštine, javlja portal Vijesti.me.


Tokom obrazlaganja amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, Simonida Kordić (DF) je kazala da su amandmani usmjereni ka osudi svih zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije:


“Motiv za podnošenje amandmana je postavljanje elementarne ustavne norme koja govori o tome da su svi ljudi jednaki pred zakonom i da ne dolazimo u situaciju donošenja bilo kakvog akta koji bi protivurečio Ustavu i pravio rangiranje između žrtava i zločina”, kazala je Kordić.


Amandmani nisu usvojeni.


Obrazlažući amandmane dijela koalicije “Mir je naša nacija-Demos” i Branke Bošnjak (DF) Momo Koprivica je rekao da im je cilj bio da se do kraja razjasni ono što su osnovni ciljevi koji treba da se postignu ovom Rezolucijom:


“Iako su bile iskrene diskusije predlagača Rezolucije, mislim da neće biti problema u prihvatanju ovih amandmana”.


Ervin Ibrahimović (BS) je odgovarajući Koprivici rekao da prihvata amandman broj pet, navodeći da je jasan i da se krivica ne može pripisati jednom narodu, već da je krivica individualna.


(DEPO PORTAL)

 

BLIN
KOMENTARI