Nakon suspenzije urednice i voditeljice

'Zaštitite srpski kadar na BHRT-u, program te televizije odgovara Bošnjacima, Srbi ne smiju progovoriti'

Mediji 16.06.21, 10:35h

'Zaštitite srpski kadar na BHRT-u, program te televizije odgovara Bošnjacima, Srbi ne smiju progovoriti'
Živimo u zemlji u kojoj podsjećanje na događaje iz novije historije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povrijedi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne smije da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vrijeđaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani, rekla je poslanica PDP-a

 

Mira Pekić, poslanica PDP-a u Predstavničkom domu PSBiH, danas je pozvala sve funkcionere iz Republike Srpske da zajedno stanu u zaštitu “srpskog kadra” na BHRT-u.

 

Pekić je reagovala na jučerašnju objavu BHRT-a u kojoj su sa državne televizije kazali da su voditeljica Zorica Jorgić i urednica u Informativnom programu, Gordana Dragutinović Mutić suspendovane sa ovih pozicija, te da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

 

“Živimo u zemlji u kojoj podsjećanje na događaje iz novije historije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povrijedi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne smije da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vrijeđaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani. Uključujući i BHRT-ovu organizaciju proslave 25 godina Dejtona u zgradi Vijećnice u koju Srbi zbog uvredljivog natpisa ne ulaze”, rekla je Pekić, prenosi Oslobođenje.

 

Podsjećamo, Jorgić i Dragutinović Mutić su suspendovane nakon skandala u kojem je voditeljica Zorica Jorgić Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala “takozvanom”.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTALmd)

 

 

BLIN
KOMENTARI