Odluka Glavnog odbora Sindikata

Zdravstveni radnici u KS od ponedjeljka u štrajku, neće biti ni vakcinacije

Hronika 11.06.21, 12:18h

Zdravstveni radnici u KS od ponedjeljka u štrajku, neće biti ni vakcinacije
Radnici u zdravstvu juče su održali proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer već treću godinu nije potpisan Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva. Oni su očekivali da će im se obratiti nadležni zvaničnici, ali to se nije desilo

 

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primat će samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

 

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Edo Selimić potvrdio je danas Srni da zdravstveni radnici stupaju u štrajk u punom kapacitetu, što je odluka Glavnog odbora Sindikata.

 

“Zdravstveni radnici stupaju u štrajk, a u ponedjeljak će zdravstvene ustanove raditi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH”, istakao je on.

 

S obzirom da je u toku masovna vakcinacija u sarajevskoj “Zetri”, Selimić je naveo da neće biti vakcinacije, samo revakcinacija.

 

“Članovi našeg Sindikata biće raspoređeni i u `Zetri`. Takođe, čekat će i hitne slučajeve, s obzirom da vakcinacija nije hitna, što znači da se neće ni odvijati”, rekao je on.

 

Radnici u zdravstvu juče su održali proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer već treću godinu nije potpisan Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva.

 

Oni su očekivali da će im se obratiti nadležni zvaničnici, ali to se nije desilo.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI