Koprodukcija kazališta i pozorišta u Mostaru

'Identitluk' otvara prestižni međunarodni teatarski festival u Zagrebu

Kultura 01.06.21, 11:58h

'Identitluk' otvara prestižni međunarodni teatarski festival u Zagrebu
"Mostotvorni" teatarski projekt, kako je jednom prilikom dramaturg Dragan Komadina opisao predstavu "Identitluk", želi otvoreno upozoriti na opasnost od zamjene pojma identitet pojmom pripadnosti, kao opasne prakse koja najčešće dovodi do ratova, opasnih totalitarnih ideologija i terorizma

 

Predstava "Identitluk" otvorit će prestižni međunarodni kazališni festival 45. Dani satire Fadila Hadžića u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, 4. lipnja.

 

Nakon toga spomenuta predstava kreće na turneju - Istočno Sarajevo, Sarajevo, Zenica, Bugojno, Konjic, Doboj, lokacije su na kojima će ovog mjeseca zaigrati glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru zajedno s kolegama iz Narodnog pozorišta Mostar.

 

Predstava "Identitluk" dosad je osvojila 15 nagrada, a inače je autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa.

 

"Mostotvorni" teatarski projekt, kako je jednom prilikom dramaturg Dragan Komadina opisao predstavu "Identitluk", želi otvoreno upozoriti na opasnost od zamjene pojma identitet pojmom pripadnosti, kao opasne prakse koja najčešće dovodi do ratova, opasnih totalitarnih ideologija i terorizma.

 

Na iznimno satiričan i duhovit način ovaj kazališni komad progovara o etničkim i vjerskim antagonizmima, o kontaminiranosti velikim nacionalno-povijesnim naracijama, o zastrašujućem zadahu prošlog rata oko čijeg početka, tijeka i ishoda još uvijek se ne može postići bilo kakav konsenzus, stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI