NOVI SVJEDOCI, NOVI DOKAZI

Šta o ubistvu Dženana Memića zna kćerka Ljube Seferovića: Vratila se u Sarajevo, bila u očevom kombiju kobne noći...

Hronika 29.05.21, 17:29h

Šta o ubistvu Dženana Memića zna kćerka Ljube Seferovića: Vratila se u Sarajevo, bila u očevom kombiju kobne noći...
Njen iskaz važan je za Tužilaštvo, jer je bila, također, očevidac dešavanja kobne noći, ali je bila upoznata i s dešavanjima koja su uslijedila u narednim danima

 


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i jučer je nastavilo sa saslušanjem svjedoka u slučaju “Dženan Memić”. Tiče se nove istrage koja se odnosi na osobe koje su sakrivale i zataškavale informacije o Dženanovom stradanju na Ilidži u februaru 2016. godine.


Ko je pritvoren


Za sada su u pritvoru Hasan Dupovac, bivši načelnik MUP-a KS za saobraćajne istrage, Zijad Mutap, otac Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, te Josip Barić, istražitelj Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.


No, svakako novi detalj u istrazi je iskaz Ljube Seferovića, koji je pristao da bude svjedok Tužilaštva u ovom predmetu.


Seferović je u Kantonalnom sudu Sarajevo oslobođen optužbi da je kombijem u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je naknadno preminuo u KCUS-u.


Osim Ljube, jučer je u Tužilaštvu BiH iskaz dala i njegova supruga Vasvija. Saslušane su i njegove dvije kćerke.


Avaz saznaje da je iskaz jedne od njih od velikog značaja za daljnji tok istrage. Ona je ranije bila van granica BiH. U Sarajevo je stigla prije nekoliko dana. Radi se o osobi koja je bila u očevom kombiju koji se vidi na snimku u Velikoj aleji 8. februara.


Njen iskaz važan je za Tužilaštvo, jer je bila, također, očevidac dešavanja kobne noći, ali je bila upoznata i s dešavanjima koja su uslijedila u narednim danima.


Pomoć tužiocu


Ona bi mogla tužiocima pomoći da sklope mozaik šta se zaista desilo jer su Seferovići ranije izjavili da tada, u momentu prolaska Velikom alejom, nisu vidjeli nikakve pješake. No, šta je vidjela njihova kćerka i kakva su njena saznanja, od velikog je značaja za istragu.


Osim toga, Tužilaštvo BiH će vrlo brzo proširiti istragu na više osoba. Za sada je proširena na njih šest, no vrlo brzo će ih biti mnogo više.


Ubrzo idu nova hapšenja


Nova hapšenja određenih osoba bit će, kako nam je nezvanično rečeno, veliko iznenađenje za javnost. Pitanje je sada šta će biti s Alisom Mutap. Ona je ranije u Tužilaštvu KS saslušavana, ali na drugačije okolnosti. Mora dati iskaz državnom tužiocu, ali je pitanje u kojem svojstvu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI