Dijamant opet na raskrsnici

Amra Džeko najavila Edinov odlazak iz Rima

Lifestyle 22.05.21, 17:09h

 Amra Džeko najavila Edinov odlazak iz Rima
Dijamant ima još godinu ugovora s “Vučicom”, ali je problem njegova plaća od 7,5 miliona eura, što je izvan budžeta rimskog kluba

 

Edin Džeko opet je na raskrsnici. Budućnost kapitena fudbalske A-reprezentacije Bosne i Hercegovine u Romi bit će poznata početkom iduće sedmice.

 

Već je zakazan sastanak njegovog agenta Alessandra Luccija i Tiaga Pinta, sportskog direktora Rome.

 

Dijamant ima još godinu ugovora s “Vučicom”, ali je problem njegova plaća od 7,5 miliona eura, što je izvan budžeta rimskog kluba.

 

"Ako zatraži odlazak, Roma bi mu morala dati papire, bez obeštećenja, a kao slobodan igrač, bez problema bi mogao ‘zakucati’ na mnoga vrata u Italiji i Evropi. Ne bi imao problema pronaći novi klub, čak ni sa 35 godina”, piše “Corriere dello Sport”, prenosi Faktor.

 

I čini se da je rastanak sve bliži. Jučer je njegova supruga Amra Džeko dala naslutiti Edinov odlazak iz Rome. Objavila je priču s nekoliko prijatelja u teretani, propraćenu rečenicom: “Nadajući se da to nije naš zadnji zajednički trening, prijatelji moji”.

 

Također, u četvrtak, nakon jutarnjeg treninga, Džeko je organizovao ručak u svojoj vili u Casal Paloccu, ali nije bilo oproštajnog govora…

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI