PANDEMIJA GA NE ZAUSTAVLJA

I ovog ljeta u Bihaću će se održati Avantura film festival 'Avant & Una'

Kultura 09.05.21, 20:12h

I ovog ljeta u Bihaću će se održati Avantura film festival 'Avant & Una'
Većina programa će biti održana u otvorenim prostorima i uz poštovanja ograničenja broja posjetilaca na njima. Tim povodom u Gradskoj upravi Grada Bihaća danas je potpisan Sporazum o partnerstvu

 

 

U Bihaću će i ove godine biti održan Avantura film festival „Avant & Una“ čiji organizator je Udruženje „Bosland“, a partneri Grad Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Javna ustanova Kulturni centar Bihać.


Nakon tri godine kontinuiteta, sam festival se programski uobličio kao tematski i žanrovski međunarodni festival sedme umjetnosti posvećen avanuturi i putovanju.


I ove godine Bihać Avantura Film Festival bit će u znaku dešavanja u prirodi i prostorima kulturno-historijskog nasljeđa Bihaća, tj. uz rijeku Unu i na prostorima starih gradova.


Tako će većina programa biti održana u otvorenim prostorima i uz poštovanja ograničenja broja posjetilaca na njima. Tim povodom u Gradskoj upravi Grada Bihaća danas je potpisan Sporazum o partnerstvu.


Bihać Avantura film festival je, kako je istakao njegov direktor Mirsad Ćatić, projekt čiji je cilj prvenstveno da u ovoj regiji koju je nazvao otvorenim filmskim studijem, promovira filmsku umjetnost i privuče što više profesionalaca filmske industrije koji bi sagledavanjem ove kompletne pozicije i filmskog teatra mogli upriličiti eventualno snimanje nekog većeg filma ili filmskog projekta.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI