VIDEO/ Intervju s ministrom zdravstva KS

Vranić odgovorio Sebiji Izetbegović: Naravno da sam čudesan!

Front 08.04.21, 08:32h

Vranić odgovorio Sebiji Izetbegović: Naravno da sam čudesan!
Sve što izađe iz usta dr. Izetbegović je poluistina ili polulaž. Sve što njoj odgovora to se plasira putem medija koji su joj bliski. Rekla je da sam čudesan i ja se slažem s tim, kaže ministar

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kazao je da je javnost bila s pravom uznemirena nakon objave pisma anesteziologa s KCUS-a jer se time postavlja pitanje kredibilnosti liječenja na KCUS-u.

 

“Već pet godina otkako je došla gospođa Izetbegović sa svojom ekipom, KCUS je kao zatvorena tvrđava, jer ne možete da dobijete informacije ili dobivate poluinformacije ili ih dobivaju dva ili tri režimska medija”, rekao je Vranić za portal Source.

 

On je rekao da je situcija vrlo ozbiljna i da je na sastanku s menadžmentom KCUS-a konačno shvaćeno da se KCUS mora vratiti u prvne okvire.

 

“Morao sam da reagiram na ta dva pisma ili internih dokumenata”.

 

On je komentirao i riječi Izetbegović da je sastanak bio “čudesan”.

 

“Nije me to iznenadilo. Sve što izađe iz usta dr. Izetbegović je poluistina ili polulaž. Sve što njoj odgovora to se plasira putem medija koji su joj bliski. Rekla je da sam čudesan i ja se slažem s tim. Ja i Ministarstvo zdravstva smo za dva mjeseca napravili čudo. Ona pokušava biti simpatična. Da se snimao taj sastanak vidjeli biste kakva je ona kad nije na svom terenu”, rekao je Vranić.

 

On je istakao da njegov način komuniciranja nije vrijeđanje i ponižavanje sagovornika.

 

“Ako ste preskočili u djetinjstvu taj dio odgoja, onda ćete ga imati i u starosti”, rekao je Vranić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

BLIN
KOMENTARI