Sarajevska sportašica mjesec dana na Infektivnoj klinici

Potresno Sedinino svjedočenje sa KCUS-a: 'Smjenjuju se hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom... Tako cijeli dan i noć'

Hronika 19.03.21, 09:17h

Potresno Sedinino svjedočenje sa KCUS-a: 'Smjenjuju se hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom... Tako cijeli dan i noć'
Ovo je postalo ludilooo pravo, al kasno je sad kajati se zbog skijanja… – napisala je Sedina uz svoju fotografiju iz bolničke sobe

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić (Seddina Bosna) koja je odavno osvojila srca građana širom našeg regiona, prije svega svojom hrabrošću koju je pokazivala kroz borbe s brojnim životnim nedaćama, ponovno vodi jednu od teških bitaka.

 

Sedina je, podsjetimo, rođena 1991. u Sarajevu, a roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu. Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu i postala magistrica i uspješna sportašica. Iza sebe ima niz operacija zbog povreda, a nažalost, zadnjih mjesec dana Sedina se liječi i na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Večeras je objavila potresno svjedočenje na društvenim mrežama pod naslovom „Od grada skijanja postali smo grad umiranja“.

 

-Ja se nalazim na infektivnoj klinici već mjesec dana, izolacija, pojma nemam šta je s mojom kliničkom slikom jer sam od prve zaraze imala i negativne i pozitivne testove, antitijela nemam.. i dalje imam posljedice zaraze, slabost, infekcija, visoke temeprature i liječim se. Nekad sam bolje, nekad lošije.. ali imam snage viriti na prozor jer je konstantno buka. Samo se smjenjuju hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom.. Tako cijeli dan i noć.

 

A s lijeve strane na recepciji neprestano zvone telefoni jer se svi raspituju za svoje, a sad je već preko 500 pacijenata na KCUS. Sestre i doktori su u trku i neprestano rade, padaju s nogu… razgovaraju o pacijentima, bore se da svakog spase.. kad ujutro čujem da je sprat niže na intenzivnoj za noć 16 umrlo, jednostavno nevjerovatnoo.. samo pomislim kako je njihovim bližnjima koji su tu noć zvali za informacije i šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici..

 

Ovo je postalo ludilooo pravo, al kasno je sad kajati se zbog skijanja… – napisala je Sedina uz svoju fotografiju iz bolničke sobe, dok se u komentarima nižu brojne poruke podrške i želje da ova hrabra djevojka čim prije ozdravi.

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI