Volonteri u humanitarnoj akciji

Od srca za nju: 8. mart je prilika da izmamimo osmijeh djevojkama i ženama slabijeg materijalnog stanja

ŽENA iN 19.02.21, 11:42h

Od srca za nju: 8. mart je prilika da izmamimo osmijeh djevojkama i ženama slabijeg materijalnog stanja
Sigurni smo da će kao i prethodnih godina, naši sugrađani i ovoga puta prepoznati humanu ideju ovog projekta i pružiti svoj doprinos njegovoj realizaciji - poručio je Adnan Lukač, predsjednik Udruženja

 

 

Volonteri Udruženja “Ruku na srce“ treću godinu zaredom pokreću projekat “Od srca za nju“, koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže kako bi skupa uljepšali Dan žena našim dragim sugrađankama.

 

- Svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret za budžet porodica koje se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, odlučili smo ponovo pokrenuti projekat “Od srca za nju“ kako bismo na Međunarodni dan žena izmamili osmijeh na lice pripadnicama ljepšeg spola. Sigurni smo da će kao i prethodnih godina, naši sugrađani i ovoga puta prepoznati humanu ideju ovog projekta i pružiti svoj doprinos njegovoj realizaciji - poručio je Adnan Lukač, predsjednik Udruženja.

 

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti svakim radnim danom od 09:00 do 20:30h u prostorije “Homework Hub-a” (ul. Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10:00 do 12:00 h u Centar "Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8)

 

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Projekat "Od srca za nju“ (primalac: Udruženje “Ruku na srce”, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo).

 

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je jednim pozivom moguće donirati 2,00 KM.

 

Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart 2021. godine.

 

Za sve dodatne informacije, posjetite web stranicu Udruženja “Ruku na srce“. Predstavnike Udruženja možete kontaktirati i putem profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ili emaila: [email protected].

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI