Gdje je bio prvi čovjek SDA

Edin Ramić odgovorio: Zašto Bakir Izetbegović nije danas bio u Srebrenici?

Front 18.02.21, 18:30h

Edin Ramić odgovorio: Zašto Bakir Izetbegović nije danas bio u Srebrenici?
Iako su u Srebrenici boravili Komšić, kao lider DF-a, Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Amer Jerlagić (Stranka za BiH), tamo nije bilo i prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i čelnici probosanskih političkih partija danas su se u Srebrenici sastali sa predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ kako bi ih podržali u bojkotu lokalnih izbora u ovoj opštini.

 

Iako su u Srebrenici boravili Komšić, kao lider DF-a, Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Amer Jerlagić (Stranka za BiH), tamo nije bilo i prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića. Umjesto njega u posjeti ovom gradu boravio je Edin Ramić, potpredsjednik SDA i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Na pitanje reporterke N1 zašto i Izetbegović nije došao kako bi pružio podršku predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“, Ramić je odgovorio:

 

“Gospodin Izetbegović je bio u Srebenici nekoliko dana prije održavanja lokalnih zbora. Kao Stranka demokratske akcije smo učinili sve u našoj moći da se izbori u Srebrenici dese na fer i demokratski način. Očigledno se ti izbori ne mogu desiti i mi smo danas samo formalno tu da stanemo iza odluke i inicijative. Da li su svi predsjednici lično prisutni ili ne, nije suštinski važno”, istakao je Ramić.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI