Ifet Feraget za TVSA

Važno je ko je ubica, ali više nas zanima ko je nalogodavac! Ko je i zašto upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović?!

Hronika 15.02.21, 20:10h

Važno je ko je ubica, ali više nas zanima ko je nalogodavac! Ko je i zašto upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović?!
Naravno da nas zanimaju ubice, ali nas više zanima ko je nalogodavac, ko je onaj ko je dozvolio da kompletan sistem blokira - rekao je, između ostalog, Feraget

 

 

 

 

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget bio je večeras gost 'Vijesti u 7' na TVSA, gdje je govorio o istrazi i petogodišnjem traganju za istinom u slučaju ubistva Dženana Memića.  


Između ostalog rekao je da je tačno da "aktivna istraga u ovom predmetu postoji, ali da je teško davati bilo kakve vremenske odrednice" te da je sada jednako važno ko je bio nalogodavac onoga što se desilo.


- Istraga mora biti odgovarajuća, usklađena sa okolnostima slučaja i ako je moguće odvesti nas do počinilaca. Naravno da nas zanimaju ubice, ali nas više zanima ko je nalogodavac, ko je onaj ko je dozvolio da kompletan sistem blokira - rekao je Feraget.


Govoreći o odgovornosti menadžmenta KCUS-a u ovom slučaju, naveo je:


- KCUS nije ustanova registrovana za provođenje medicinskih vještačenja. Stoga Tužilaštvo BiH mora utvrditi ko je i zbog čega upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović... Istraga koju vodi Tužilaštvo služi tome da se utvrdi ko je nalogodavac ometanja istrage. Ovo je istaga o istrazi.


Feraget je rekao i da se danas javno zahvalio dr. Kemalu Dizdareviću "što je čovjek, što je u svojoj analizi bio decidan kada je rekao da medicinska dokumentacija potvrđuje da Alisa Mutap nema potresa mozga, a bez toga nema amnezije".

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI