FBI UPOZORAVA, HAOS NA KAPITOLU TEK JE POČETAK

Amerika na rubu: Jedna riječ u Trumpovom (pomirljivom) govoru raspametila ekstremiste - 'to je skriveni kod'!

Front 15.01.21, 17:05h

Amerika na rubu: Jedna riječ u Trumpovom (pomirljivom) govoru raspametila ekstremiste - 'to je skriveni kod'!
FBI upozorava na potencijal za još krvoprolića. U internom biltenu objavljenom u nedjelju, Ured je upozorio na planove za oružane prosvjede u svih 50 glavnih gradova i Washingtonu u narednim tjednima

 

Izvor: Jutarnji.hr
Piše: Željko Trkanjec


Stewart Rhodes, vojni veteran koji je 2009. osnovao Čuvare prisege kao reakciju na predsjedništvo Baracka Obame, tjednima je prije napada na Kapitol govorio da se njegova skupina priprema za građanski rat i da je “naoružan, spreman za pokret ako nas predsjednik pozove,” prenosi AP.


Obama je bio crvena krpa za te likove, crnac na čelu SAD-a. A tada je Republikanska stranka također za lidera postavila crnca. I kako da bijeli suprematist na to ne reagira?


“FBI upozorava na potencijal za još krvoprolića. U internom biltenu objavljenom u nedjelju, Ured je upozorio na planove za oružane prosvjede u svih 50 glavnih gradova i Washingtonu u narednim tjednima,” prenosi AP. Pri čemu je ključna rečenica - u narednim tjednima.


'Osuđujem nasilje'


Politico u tekstu “Online teroristi ignoriraju Trumpov poziv na smirenje” navodi kako je “ogroman dio predsjednikove tvrde baze u MAGA (Učinimo Ameriku opet velikom) naciji - teoretičari zavjere, pripadnici milicije i sljedbenici teorije zavjere QAnona - zanemario Trumpove navode od srijede.”


A tada je Trump u video poruci naveo: “"Želim biti vrlo jasan, nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo mogli vidjeti prošlog tjedna. Nasilje i vandalizam apsolutno nemaju mjesta u našoj zemlji niti u našem pokretu".


Ovdje je ključna riječ - u pokretu. Politico navodi da sve to nije došlo do ljudi poput Rhodesa (nije slučajno što nosi prezime kao britanski kolonizator Cecil Rhodes čiji su kip nedavno srušili) već su oni krenuli u razudbu poruka kako bi pronašli skriveni kod. Koji bi ih potaknuo da nastave svojim smjerom.


Jedna od riječi je već istaknuti ‘pokret’. Hrvatski jezični portal: “politička organizacija, obično ideološkim sadržajima i nastupom oprečna demokratskoj političkoj stranci.” Dakle, ne treba nam demokracija nego ćemo svoja prava, pokradene izbore koji uklanjaju Trumpa, prvog koji nam je dao što smo htjeli, vratiti silom.


Nancy Pelosi, predsjednica Kongresa nije pogriješila sljedećom definicijom: “Trump vodi rat protiv demokracije". U svojim nastupima neposredno nakon 6. siječnja i napada na Kongres, Trump je imao više nego jasne poruke.


“Svojim divnim sljedbenicima želim reći da znam koliko su razočarani, ali želim da znate da naše nevjerojatno putovanje tek počinje".


"Iako se potpuno ne slažem s rezultatima izbora i činjenice su na mojoj strani, bez obzira na to bit će uredna tranzicija vlasti 20. siječnja. Iako je to kraj moga mandata, tek je početak borbe da Amerika ponovo postane velika.”


Dakle, kaos na Kapitolu nije bio završetak nego tek početak jednog nevjerojatnog putovanja.


Nastavak teksta čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI