VIDEO/ Hodao po kvartu i ubijao

Napad na području Chicaga: Nasumice upucao sedmoro, ubio troje, više njih kritično

Hronika 10.01.21, 19:36h

Napad na području Chicaga: Nasumice upucao sedmoro, ubio troje, više njih kritično
Brown je rekao da se radi o preliminarnim podacima i da će nakon istrage objaviti dodatne informacije

 

Muškarac je u periodu od nekoliko sati jučer navečer na području Chicaga ubio tri osobe, a ranio četiri. Policija ga je na kraju upucala na parkiralištu sjeverno od grada.

 

Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv napada. Napadač je prvo u subotu popodne upucao u glavu 30-godišnjeg studenta sa Univerziteta Chicago koji je za vrijeme napada sjedio u svom automobilu u garaži u četvrti Hyde Park, kazao je nadzornik David Brown.

 

 

Nasumice pucao u stanare i ljude u trgovini

 

Policija za sada nije objavila imena žrtava. 32-godišnji Jason Nightengale je potom "nasumično" ušao u stambenu zgradu gdje je upucao 46-godišnjeg zaštitara koji je sjedio za stolom i 77-godišnjakinju koja je uzimala poštu. Zaštitar je preminuo u bolnici, a starija žena je još uvijek živa, ali se nalazi u kritičnom stanju.

 

Nightengale je zatim otišao u drugu obližnju zgradu i ukrao automobil čovjeku kojeg je poznavao. Odvezao se u trgovinu i počeo pucati. Pritom je ubio 20-godišnjaka i ranio 81-godišnjakinju, koja se također sada nalazi u kritičnom stanju.

 

Pucao u 15-godišnjakinju

 

Nakon izlaska iz trgovine pucao je u 15-godišnjakinju koja se vozila s majkom u automobilu. I ona se sada nalazi u kritičnom stanju. Zatim se vratio u trgovinu i pucao na policajce koji su istraživali raniju pucnjavu. Niko od njih nije bio povrijeđen.

 

Nightengale se nakon toga vozio 16 kilometara do Evanstona koji graniči sa Chicagom. Ušao je u ljekarnu, rekao da se radi o pljački i ispalio hice kojima nikoga nije pogodio. Poslije je otišao u restoran koji se nalazio nasuprot ljekarne i pucao ženi u vrat. Ona se također sada nalazi u kritičnom stanju, piše AP.

 

Kada je napadač napustio restoran, policija ga je dočekala na parkiralištu i došlo je do pucnjave u kojoj je on ubijen.

 

Brown je rekao da se radi o preliminarnim podacima i da će nakon istrage objaviti dodatne informacije.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI