fudbal iz ženske perspektive

U pub-galeriji otvorena izložba fotografija 'Momenti sa zelenih terena'

Kultura 08.01.21, 20:47h

U pub-galeriji otvorena izložba fotografija 'Momenti sa zelenih terena'
Na fotografijama koje predstavlja su uglavnom utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i utakmice koji su igrali sarajevski klubovi "Sarajevo" i "Željezničar"

 

U sarajevskoj pub-galeriji "Cvrčak i mrav" večeras je otvorena prva sportska izložba fotoreporterke Ines Lučić nazvana "Momenti sa zelenih terena".

 

Kroz deset izloženih fotografija posjetitelji će imati priliku vidjeti kako fudbal izgleda iz ženske perspektive.

 

Ovo je njena prva samostalna izložba, a u pitanju su fotografije nastale na fudbalskim utakmicama kroz koje je Lučić i naučila raditi ovaj umjetnički posao.

 

Na fotografijama koje predstavlja su uglavnom utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i utakmice koji su igrali sarajevski klubovi "Sarajevo" i "Željezničar".

 

- Fudbalske utakmice mi je najinteresantnije fotografirati s obzirom na to da volim taj sport. To nije najzahtjevnija stvar u ovom poslu, ali je meni zanimljivo - kazala je Lučić.

 

Iako su joj akcije na terenu i tribinama velika ljubav, njen objektiv je fokusiran i na druge stvari jer njime "lovi" trenutke s ulica, a ono što ne preferira su, kaže, iscenirane studijske fotografije.

 

Posjetitelji će izložbu moći pogledati u narednih mjesec dana u pab-galeriji "Cvrčak i mrav" koja se nalazi u sarajevskom naselju Kovačići.

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI