DEPO PULS/ Učestvujte u novoj anketi

Političar, medicinski radnik, starija osoba... Šta vi mislite - ko će u BiH primiti prvu vakcinu protiv Covid-19?

Hronika 08.01.21, 10:16h

Političar, medicinski radnik, starija osoba... Šta vi mislite - ko će u BiH primiti prvu vakcinu protiv Covid-19?
U većini država svijeta, gdje se vakcinacija već uveliko odvija, prvi primatelji su bile osobe starije dobi, potom medicinski radnici, a tek u nekolicini (bivših socijalističkih) zemalja prvi vakcinu primili su političari... A kod nas?

 

 

Ako sve bude teklo po planu, a Bosna i Hercegovina ispuni uvjete koji se od nje traže - do 18. januara izrazi spremnost za prijem vakcina protiv Covid-19 iz Covax programa - prve doze cjepiva (Pfizer) bi u našu državu mogle stići do sredine februara.


Tačnije, uporedo sa frižiderima za čuvanje trebale bi stići i prve vakcine, a najkasnije do 10. februara. Tako glase posljednje informacije u iščekivanju da vakcinacija započne i u BiH.


U većini država svijeta, gdje se vakcinacija već uveliko odvija, prvi primatelji su bile osobe starije dobi, potom medicinski radnici, a tek u nekolicini (bivših socijalističkih) zemalja prvi vakcinu primili su političari, kako se može vidjeti i u priloženoj karti...

 

karta-vakcinacija-covid2


A ko će u BiH primiti prvu vakcinu protiv Covid-19? Tako glasi naše novo anketno pitanje - medicinski radnik, starija osoba, političar, član kriznog štaba ili... Ako se, pak, ne slažete ni sa jednim od ponuđenih odgovora, pod opcijom "ostalo" možete dodati nešto sasvim drugo ili konkretnu osobu.  


Iznesite svoje mišljenje...

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI