Novi detalji tragedije kod Posušja

Šef policije otkriva: Vikendica nije unajmljena, nego posuđena... Mladi su, izgleda, sa sobom donijeli taj agregat

Hronika 04.01.21, 12:04h

Šef policije otkriva: Vikendica nije unajmljena, nego posuđena... Mladi su, izgleda, sa sobom donijeli taj agregat
Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja peći na drva i dimnjaka

 

Sve upućuje na nesretan slučaj, kazao je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić govoreći o tragediji kod Posušja gdje je u novogodišnjoj noći stradalo osmero mladih.

 

– Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom, prema informacijama kojima mi raspolažemo, donijeli taj agregat. Tu se najvjerovatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti, rekao je Galić, prenosi Večernji list.

 

On je, kako javlja Večernji list, pojasnio da je u pomoćnoj prostoriji u kojoj se nalazio agregat bio odškrinut prozor pa je dim ulazio kroz njega u dio vikendice u kojoj su se nalazi mladi. Očekuje se i okončanje toksikoloških nalaza koji će sa sigurnošću potvrditi je li agregat uzrok njihovog gušenja. Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja peći na drva i dimnjaka.

 

– U vikendici je, što je utvrđeno tokom uviđaja, bila i peć u kojoj je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti.

 

Jučer su sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić, a danas će u mjestu Rakitno na vječni počinak biti ispraćeni njihovi prijatelji, još šestero mladih koji su se ugušili u prvoj noći 2021.

 

U FBiH je danas zbog ove tragedije Dan žalosti.

 

(DEPO PORTAL/md)