Prioriteti novog gradonačelnika

Draško Stanivuković objavio: Banja Luka će opet biti ćirilična!

Front 26.12.20, 19:50h

Draško Stanivuković objavio: Banja Luka će opet biti ćirilična!
Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banje Luke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo

 

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, poklonio je drvenu azbučnu ploču predsjedniku humanitarnog udruženja „Baštionik“ Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da u što većoj mjeri očuvamo to pismo.

 

-Kao gradonačelnik donio sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj – rekao je Stanivuković.

 

On je naglasio da će biti doneseno još strategija i odluka koje će ići u ovom pravcu.

 

-Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banje Luke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija – rekao je gradonačelnik Banje Luke.

 

Naglašava da će Grad Banja Luka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako sa humanitarnim udruženjem „Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama „Crveni krst“, „Karitas“ i „Merhamet“.

 

-Ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svim, za Banju Luku, važnim organizacijama i udruženjima. Prije par dana smo, u razgovoru sa biskupom Komaricom, dogovorili mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija zajedno sa organizacijom „Karitas“ realizovati u narednom periodu – rekao je on.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI