Preuzeo poziciju načelnika Novog Sarajeva

Tanović: Prva radna sedmica je iza mene, naučio sam nešto novo

Front 26.12.20, 18:34h

Tanović: Prva radna sedmica je iza mene, naučio sam nešto novo
Opština Novo Sarajevo u okviru svojih obaveza i ovlaštenja užurbano nastavlja da rješava zadate i zacrtane zadatke i ciljeve

 

Novoizabrani načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović ukratko je opisao svoju prvu radnu sedmicu, te rekao da je za njega novi posao veliki izazov.

 

"Preuzeo sam certifikat i održao prvi sastanak sa bivšim načelnikom i kolegama pomoćnicima iz opštinskih službi. Učestvovao sam na redovnom brifingu Vlade KS vezano za I transferzalu. Opština Novo Sarajevo u okviru svojih obaveza i ovlaštenja užurbano nastavlja da rješava zadate i zacrtane zadatke i ciljeve. Sa ponosom učestvovao na radnom sastanku u organizaciji Udruženja Dajte nam šansu. Odlični projekti su pred nama", naveo je Tanović. 

 

Kazao je i da je imao opuštenu polu radnu atmosferu i druženje sa budućim ministrom privrede KS Adnanom Delićem i  sa privrednicima iz Biznis kluba 42.

 

"Odlična energija i još bolje ideje", dodao je. 

 

Istaknuo je i da je bio sam na otvorenju COVID odjela Opšte bolnice Prim dr. Abdulah Nakaš, te da je ponosan na svoj kolektiv.

 

"Naučio sam da je moguće dobiti kaznu za parkiranje na označenom parking mjestu za invalide, čak iako si invalid i imaš potrebno dopouštenje oznaku na vozilu", saopćio je Tanović. 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI