Neosnovane optužbe

Ljekarska komora ZDK odbila sraman zahtjev Ljekarske komore KS protiv dr. Drljevića

Hronika 05.12.20, 09:31h

Ljekarska komora ZDK odbila sraman zahtjev Ljekarske komore KS protiv dr. Drljevića
Drljević je za „Avaz“ kazao da je žalosno da jedna ili par osoba ima utjecaj na toliko organizacija koje bi trebalio da štite doktore, zdravstvo

 

Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je zaključak kojim je utvrdila da nema osnova za pokretanje postupka protiv doktora Ednana Drljevića zbog kršenja Kodeksa medicinske etike i deontologije, piše Avaz.

 

Zahtjev za pokretanje postupka zbog navodne povrede dužnosti i ugleda ljekarskog zvanja podnijela je predsjednica Ljekarske komore Kantona Sarajevo Ksenija Miladinović

 

U zahtjevu se tvrdilo da Drljević nije regulirao svoje članstvo u Ljekarskoj komori KS čime je prekršio Pravilnik. 

 

ljekarska-komora-zdk-zakljucak-drljevic

 

– Komisija za praćenje pravila/kodeksa medicinske etike i deontologije i zaštitu građana na osnovu uvida u dostavljene dokaze nije ustanovila povrede člana 20. 21. i 23., Kodeksa te je mišljenja da svoja prava vezano za istupe prim. dr. Ednana Drljevića eventualno oštećena strana može potražiti zaštitu od klevete putem nadležnog suda – navodi se u zaključku Ljekarske komore ZDK. 

 

Drljević je za „Avaz“ kazao da je žalosno da jedna ili par osoba ima utjecaj na toliko organizacija koje bi trebalio da štite doktore, zdravstvo.

 

–    Tada sam još bio član Ljekarske komore ZDK, imam produženu licencu još dvije godine i ne piše u kojem roku to trebam predati. Prije dvadesetak dana sam predao zahtjev. Nisu mogli ništa naći već to da se nisam prijavio u kanton u kojem boravim, da nemam licencu… To je nisko i žalosno, sve je bespotrebno i stid me tih kolega koji se time bave. Manipulira se ljudima zbog čega se osjećam veoma ružno, ali nikog ne osuđujem, jedino žalim ljude koji nemaju dostojanstva. Kako nekom pada na pamet da nemam licencu nakon 40 godina rada, pa nisam valjda radio ilegalno, to je smiješno – rekao je Drljević.    


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI