Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta

Naša stranka: Koalicija sa SDA je samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok

Front 23.11.20, 10:08h

Naša stranka: Koalicija sa SDA je samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok
Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju ‘BH Blok – SDP BiH i Naša stranka’, izigrao povjerenje glasača, građana Brčkog i naše povjerenje, saopćeno je iz Naše stranke

 

Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom, potpisao sporazum o formiranju većine sa SDA, SBiH i Alijom Denjagićem reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Brčkom.

 

„U Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

 

Takođe, smatramo da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom. Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju ‘BH Blok – SDP BiH i Naša stranka’, izigrao povjerenje glasača, građana Brčkog i naše povjerenje.

 

Ono što nas ohrabruje je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi s kojima smo se borili se za drugačije i bolje Brčko, te da će ideja na kojoj smo zasnovali koaliciju opstati.

 

U Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od istorijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život“, saopćeno je iz Naše stranke Brčko.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI