Trumpu se ljulja stolica

Ko će biti predsjednik SAD-a: Osjetna prednost Joea Bidena

Front 04.11.20, 21:02h

Ko će biti predsjednik SAD-a: Osjetna prednost Joea Bidena
Aktuelni predsjednik SAD-a tokom dana je kazao kako je "vrlo čudno" što gubi prednost u ključnim državama u kojima je vodio protekle noći

 

Prema posljednjim podacima, Joe Biden je na predsjedničkim izborima u SAD-u skupio 237 elektorska glasa, za razliku od Donalda Trumpa koji ima 213. Kada bi sada stali izbori Biden bi bio novi stanovnik Bijele kuće.

 

Aktuelni predsjednik SAD-a tokom dana je kazao kako je "vrlo čudno" što gubi prednost u ključnim državama u kojima je vodio protekle noći.

 

"Sinoć sam bio u vodstvu, često u čvrstom, u mnogim ključnim državama, gotovo u svim koje vode i kontroliraju Demokrate. Onda, jedna po jedna, počele su magično da nestaju kako su se pojavljivali i brojali glasački listići iznenađenja. Vrlo čudno", napisao je Trump na Twitteru, tek nekoliko sati nakon što je najavio pobjedu na izborima.

 

S druge strane, kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Joe Biden izjavio je da je na putu da ostvari izbornu pobjedu.

 

"Ovdje sam da bih vam rekao da vjerujemo da smo na putu da pobijedimo na izborima", rekao je on u obraćanju pristalicama.

 

(N1, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI