Uoči sutrašnje utakmice na stadionu Grbavica

Bajević: Vjerujem da smo kvalitetniji od Iraca; Džeko: Poznati smo po tome da znamo podcijeniti protivnika

Sport 07.10.20, 19:51h

Bajević: Vjerujem da smo kvalitetniji od Iraca; Džeko: Poznati smo po tome da znamo podcijeniti protivnika
Oni će dati svoj maksimum jer imaju priliku da odu na Euro, a mi moramo isto učiniti, rekao je kapiten selekcije BiH

 

 

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske sutra će na stadionu "Grbavica" u Sarajevu igrati utakmicu polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu.

 

Selektor seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević vjeruje da je bh. selekcija trenutno kvalitetnija od sutrašnjeg protivnika, ali upozorava da će reprezentativci naše zemlje to morati pokazati na terenu zalaganjem i odgovornom igrom.  

 

Ističe da će selekcija Sjeverne Irske, protiv koje će BiH sutra igrati polufinale baraža za nastup na Evropskom prvenstvu, imati veliki motiv za pobjedu.

 

- Oni su takva reprezentacija, na svakoj utakmicu daju sve od sebe. Možda smo mi kvalitetniji po tehnici, trčanju ili nečem drugom, ali na tim našim kvalitetima možemo graditi igru i očekivati najbolje - rekao je selektor.

 

Dodaje da od igre zavisi ko će sutra dobiti priliku.

 

- Surašnja utakmica je važnija od onih u Ligi nacija. Igrači će dobiti šansu, ali vidjet ćemo protiv koga - zaključio je Bajević.

 

Navodi da je odredio sastav za sutrašnji meč osim jedne pozicije o kojoj još uvijek razmišlja, te da ekipa nije trenirala penale, jer želi da igrači razmišljaju u drugom pravcu.

 

Rekao je da reprezentacija ima određenih problema od samog početka okupljanja, neki igrači poput Milana Đurića su dugo putovali do BiH, dok su neki igrači povrijeđeni.

 

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko pred sutrašnji duel baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske upozorio je da u tom meču nema istinskog favorita.  

 

- Istinskog favorita u nogometu nema jer danas svi znaju igrati. Nekada si mogao reći da ćeš pobijediti, danas to nije tako jer svako svakoga može dobiti. Ako ne daš maksimum, teško ćeš do pobjede, ja to najbolje znam - izjavio je Džeko na današnjoj konferenciji za medije.

 

Navodi da pobjede protiv Sjeverne Irske u prošloj sezoni Lige nacija niša ne znače za sutrašnji meč.

 

- Oba tima se dobro znaju i neće biti iznenađenja. Pobjede u Ligi nacija nas ne smiju opustiti. Poznati smo po tome da znamo podcijeniti protivnika i to ne smijemo sebi sutra dopustiti. Oni će dati svoj maksimum jer imaju priliku da odu na Euro, a mi moramo isto učiniti - rekao je kapiten selekcije BiH.  

 

Dodao je da je sutrašnji meč jedan od najvažnijih ove godine, te da je on fokusiran samo na reprezentaciju.

 

Utakmica BiH - Sjeverna Irska će biti odigrana sutra na stadionu "Grbavica" u Sarajevu s početkom u 20.45 sati.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI