VIDEO/ Kontroverzna revija donjeg veša

Napali Rihannu: 'Ovo je sramotno i jadno, izvini se svim muslimanima'

Showbizz 06.10.20, 10:59h

Napali Rihannu: 'Ovo je sramotno i jadno, izvini se svim muslimanima'
Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadis teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ

 

Bijesni korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se Rihanna "izvini svim muslimanima" nakon što je pjesma koju je puštala na svojoj reviji donjeg rublja sadržavala sveti islamski tekst hadith.

 

Na Twitteru je osvanuo video na kojem manekenke nose komade iz njene kolekcije Savage x Fenty, dok se u pozadini vrti pjesma Doom londonske producentice Coucou Chloe, koja sadrži sveti hadis.

 

Riječ je o tekstu koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio poslanik Muhamed tokom svog života. Pjesma Doom pak govori o sudnjem danu i povratku Isusa.

 

Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadis teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ.

 

"Riječi ne mogu opisati koliko sam kao musliman razočaran što je Rihanna pustila manekenke da plešu na hadis. To su svete riječi našeg poslanika, ne možeš ih koristiti na reviji donjeg rublja. Odvratno i zbilja bez ikakvog poštovanja", jedan je od brojnih komentara.

 

"Tišina oko toga što je Rihanna koristila hadis. To je nepoštovanje muslimana širom svijeta. Želimo da se ta pjesma ukloni. Želimo izvinjenje. Ovo se ne smije shvatiti olako", još je jedan komentar o toj temi.

 

"Godinama je hodala s muslimanom, ne možete reći da nije svjesna što je napravila. Molim vas, zašutite", dodaje još jedan komentator.

 

"Kao musliman duboko sam uvrijeđen ovime, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rihannu trebaju se naučiti poštovati sve vjere i skupiti hrabrosti da progovore o tome što je loše", ističe se.

 

Istu pjesmu Rihanna je koristila 2017. godine tokom revije Fenty x Puma.

 

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI