Spasilačke službe na terenu

Detalji nesreće kod Konjica: Policija traga za automobilom i djevojkom koji su sletjeli u Neretvu

Hronika 01.10.20, 11:48h

Detalji nesreće kod Konjica: Policija traga za automobilom i djevojkom koji su sletjeli u Neretvu
Policijski službenici su otišli do mjesta nesreće i utvrdili gdje su sletjeli. Cijelu noć su tragali za vozilom i djevojkom, ali je rijeka nabujala i mutna pa je potraga otežana

 

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u mjestu Spiljani u Konjicu, nakon što je automobil sletio sa Spiljanskog mosta u rijeku Neretvu, piše Avaz.

 

Kako je informisao Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic, Policijska stanica Konjic je sinoć u 20 sati i 40 minuta zaprimila prijavu nepoznate muške osobe koja je prijavila da je na putu prema mjestu Spiljani, u blizini Spiljanskog mosta, pronašla nepoznato lice s povredama.

 

Na lice mjesta je odmah upućena patrola PS Konjic i Hitna pomoć, koji su pronašli osobu koja je sebi pokušala nanijeti povrede, u čemu je spriječena. Radi se o osobi A.D. 1996. godište koja je bila mokra, krvava i slabo komunikativna. 

 

Muškarac je patroli policije izjavio da je imao saobraćajnu nezgodu i da je vozilo, kojim je upravljala A.Đ. 1992. godište iz Konjica, sletjelo u rijeku Neretvu i da se ona nije uspjela izvući iz vozila.

 

Patrola policije je tokom protekle noći obilazila područje i na oko 2 kilometra od mjesta gdje je pronađen povrijeđeni muškarac, pronašli su tragove koji upućuju na to da je vozilo sletjelo u Neretvu, ali zbog slabe vidljivosti, zamućenosti vode i povećanog nivo rijeke Neretve, u toku noći nisu uspjeli pronaći ni lice ni vozilo.

 

Povrijeđeni muškarac A.D. je nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici Konjic, u pratnji policije, upućeno na liječenje u Mostar.

 

Kako je kazao Kadić, noćas su bili angažovani i pojedini rafteri s područja Konjica, koji su se spustili niz rijeku, međutim, potraga je bila bezuspješna.

 

- Danas se očekuje da na lice mjesta dođu ronioci Federalne uprave civilne zaštite, kako bi se pronašlo vozilo i onda pristupilo uviđaju, koji će vjerovatno rasvijetliti tok ovog događaja - kazao je Kadić.

 

Kontaktirali smo i dežurnu kantonalnu tužiteljicu Medihu Balić, koja nam je kratko kazala da je krenula na uviđaj i da će više informacije biti poznato tek nakon što se vozilo pronađe i obavi uviđaj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI