gradonačelnica visokog (po)dijelila poklone prvačićima

Amra Babić 'ugurala' se na raspored časova: Da li je ovo skriveni politički marketing?!

Front 09.09.20, 12:34h

Amra Babić 'ugurala' se na raspored časova: Da li je ovo skriveni politički marketing?!
Ništa ne bi bilo čudno da gradonačelnica Babić, i to u nadolazećoj izbornoj kampanji, na rasporede školskih sati nije stavila svoju fotografiju uz poruku "Sretno đače prvače"

 

Tradicionalno, već sedmu godinu zaredom Gradska uprava Visoko i gradonačelnica Amra Babić prigodnim poklonima obradovala je učenike prvog razreda- piše Faktor

 

Praksa je to koju su uveli brojni načelnici i gradonačelnici širom BiH.

 

Ništa ne bi bilo čudno da gradonačelnica Babić, i to u nadolazećoj izbornoj kampanji, na rasporede školskih sati nije stavila svoju fotografiju uz poruku "Sretno đače prvače".

 

Očiti je to primjer političkog marketinga preko djece i od budžetskog novca roditelja te iste djece koja prvi put sjedaju u školske klupe i čiji će radni sto ove godine krasiti osmijeh gradonačelnice Babić.

 

pokloni-amra-babic

 

- Viška je bilo kakva fotografija, mogao je to biti samo grb Visokog, ali eto tako je kako je, može nam se sviđati ili ne. Mi ga nećemo koristiti - kazao je za ovaj medij jedan od roditelja.

 

Indikativno je da je na fotografiji riječ "prvače", kao i srce iscrtano na papiru obojeno ljubičastom bojom s obzirom na to da je poznato da je ljubičasta boja zaštitni znak aktuelne gradonačelnice i njene političke opcije te da ih već popularno zovu "ljubičanstveni". Dodajmo i to da jedan od osnovnih postulata pravopisa da se vokativ uvijek odvaja zarezom pa bi bilo lijepo da je i prva poruka đacima napisana ispravno: "Sretno, đače prvače".

 

Gradonačelnica Babić je poklone podijelila za 423 prvačića u šest osnovnih škola sa područja Visokog.

 

(Faktor/ Foto: Gradska uprava Visoko, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI