Potvrđen prvi slučaj

Učenica Medicinske škole Banja Luka pozitivna na koronavirus

Hronika 07.09.20, 12:05h

Učenica Medicinske škole Banja Luka pozitivna na koronavirus
Svi nastavnici koji predaju u tom odjeljenju, kaže, su bez simptoma i nastavljaju da rade u školi, s obzirom na to da su stalno provodili mjere zaštite od virusa korona, te se pretpostavlja da nije bilo ni prenosa

 

Prvi slučaj virusa korona među učenicima potvrđen je i u banjalučkoj Medicinskoj školi, rekao je za Srpskainfo direktor ove škole Mirko Jović.

 

Dom zdravlja Laktaši jutros je, ističe, obavijestio školu da je jedna učenica trećeg razreda koja ide u ovu školu pozitivna na testu na koronu.

 

– Učenica je posljednji put bila u školi u četvrtak, kada je bila bez simptoma, dok u petak nije dolazila. Čim smo dobili ovu informaciju obavijestili smo njeno čitavo odjeljenje da ne dolaze u školu, s obzirom na to da je bila u kontaktu sa obje grupe. Takođe, jutros smo poslali kući neke učenike iz tog odjeljenja koji su dolazili na vježbe. Svi oni ostaju, po propisima, kod kuće narednih 14 dana, a dali smo im uputstva da se, ako se pojave simptomi, jave nadležnim ljekarskim službama – kaže direktor Jović, dodajući da će uskoro biti organizovana i onlajn nastava za ovo odjeljenje.

 

Svi nastavnici koji predaju u tom odjeljenju, kaže, su bez simptoma i nastavljaju da rade u školi, s obzirom na to da su stalno provodili mjere zaštite od virusa korona, te se pretpostavlja da nije bilo ni prenosa.


– Nastavnici redovno koriste maske, a mi smo i učenicima već naredili da i oni koriste maske i tokom nastave i te se mjere zaista poštuju – kaže Jović.

 

Po njegovim riječima, kontaktirana je i higijensko-epidemiološka služba koja je već poslala osoblje da uradi dodatnu dezinfekciju učionice u kojoj boravi to odjeljenje, mada i osoblje škole, ističe, radi redovnu propisanu dezinfekciju svih prostorija škole od početka školske godine.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI