strašno

Šta se ovo dešava u BiH?! U posljednja 24 sata samo vijesti o silovanju djece, u Banjaluci je otac obljubio kćerku...

Hronika 29.08.20, 09:33h

Šta se ovo dešava u BiH?! U posljednja 24 sata samo vijesti o silovanju djece, u Banjaluci je otac obljubio kćerku...
Ubrzo nakon toga stigla je vijest o Prijedorčaninu A. M. (35) koji se sumnjiči da je obljubio dijete mlađe od 15 godina. Kao i sa muškarcem iz Šipova, riječ je o 14-godišnjoj djevojčici


U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata u pet slučajeva reagovala je policija ili je sud donio optužujuću odluku zbog silovanja djece.

 

Prvi slučaj je silovanje u Šipovu gdje je D. R. (64) unuku mlađu od 15 godina obljubio zbog čega je osuđen na šest godina robije.

 

A onda je čitavu regiju potresao slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice. Jednu od 10 godina, drugu od 11 godina. Slučaj je prijavljen policiji koja je brzo reagovala i uhapsila počinioca.

 

Ubrzo nakon toga stigla je vijest o Prijedorčaninu A. M. (35) koji se sumnjiči da je obljubio dijete mlađe od 15 godina. Kao i sa muškarcem iz Šipova, riječ je o 14-godišnjoj djevojčici.

 

Pripadnici policijske uprave Banjaluka lišili su slobode muškarca u Potkozarju zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku rođenu 2006. godine, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad, javlja ATV.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI