Nastavlja se prepucavanje

Konaković odgovorio na prozivke Efendića: Asim ti je potpredsjednik, a Prevljak te je predložio za načelnika!

Front 18.08.20, 10:38h

Konaković odgovorio na prozivke Efendića: Asim ti je potpredsjednik, a Prevljak te je predložio za načelnika!
Nakon što je Efendić odbacio navode o “povijanju kičme” navodeći da je predsjednik NiP-a “povio kičmu” pred liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem uslijedio je odgovor Konakovića

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio je na prozivke načelnika Novog Grada Semira Efendića. Njih dvojica danima se međusobno optužuju za “povijanje kičme”.

 

Nakon što je Efendić odbacio navode o “povijanju kičme” navodeći da je predsjednik NiP-a “povio kičmu” pred liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem uslijedio je odgovor Konakovića:


- Nek’ neko objasni Semiru Efendiću da Asim Sarajlić nije potpredsjednik SDA isto kao što Fadil Novalić nije premijer FBiH. Nije Fadil nikad imenovan za premijera, ova Vlada nikad potvrđena, al’ funkcija je neupitna. Asim je k’o fol podnio ostavku na mjesto potpredsjednika, nikad je niko nije prihvatio ni potvrdio. Asim je potpredsjednik. Pročitao sam poruku koju mi je sinoć Semir poslao, vidim da je pisao kasno. Vjerovatno postao svjestan realnosti kad su liste otišle u CIK. Nije mu lako. Asim ti je Semire potpredsjednik, njegov najbolji drug ti je predsjednik kadrovske. Oni su stavili pečat na tvoju kandidaturu. Nakon što su dobili prijedlog od KO, potpisan od predsjednika Fikreta Prevljaka. O njegovom si nas izboru informisao. Jesu li te baš tako zavrtili da ti to kao ne znaš? Ne vjerujem. Znaš ti, znaš - napisao je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI