Oglasio se načelnik Općine Novi Grad

Efendić Konakoviću: Za vrijeme angažmana u SDA nije spomenuo Sarajlićeve 'metode' rada u kojima su odlično sarađivali

Front 18.08.20, 08:34h

Efendić Konakoviću: Za vrijeme angažmana u SDA nije spomenuo Sarajlićeve 'metode' rada u kojima su odlično sarađivali
To se zove politička neprincipijelnost i dokaz je da ništa što danas govori Konaković, neće vrijediti i sutra ako se njegov politički interes preko noći promijeni, promijenit će se i principi o kojima on priča

 

Semir Efendić, aktuelni načelnik Općine Novi Grad i kandidat za načelnika ove općine na predstojećim izborima, oglasio se na svom Facebook profilu povodom prozivki koje mu je uputio Elmedin Dino Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda.

 

Njegov post u cijelosti prenosimo:

 

Nisam stigao ovih dva-tri dana od obaveza odgovarati na Konakovićeve pokušaje prozivanja, ali evo sada ću ukratko. Otprilike, on pokušava uvjeriti svoje sljedbenike i javnost kako sam ja navodno “povio kičmu” jer sam kandidat SDA za načelnika općine u kojoj sam i do sada bio načelnik. Nakon što sam objavio snimak iz sada već poznate afere “Asim” uz taj video sam napisao da Sarajlić nakon tog snimka više ne može biti potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije. Tri dana nakon toga Sarajlić je morao napustiti sve stranačke funkcije pa i te koje sam ja spomenuo. Nikad za vrijeme svog dugogodišnjeg angažmana u SDA Konaković nije spomenuo bilo šta u vezi Sarajlićevih “metoda” rada u kojima su odlično sarađivali za vrijeme dok je Asim bio predsjednik KO SDA, a Dino K. premijer Kantona Sarajevo ispred SDA, nego sam mu problem bio ja i općinska organizacija SDA Novi Grad, koji se protiv takvih metoda borimo, i njemu i Asimu. Kako onda, tako i danas.


A sada nešto o povijanju kičme koje se najbolje može vidjeti na slici ispod ovog teksta. Ova slika nastala je prije dvije godine, a samo dva mjeseca nakon saopćenja za javnost u kojem je politički hibrid koji sebe zove “Narod i pravda” napisao sljedeće:


"Građani sada već vrlo dobro znaju da su SBB i Avaz neke od najštetnijijh stvari koje su zadesile našu državu, Bošnjake posebno, jer predstavljaju beskrajni izvor laži, spletki, političkih smicalica, spinova i podmetanja po svaku cijenu, koje urušavaju i obezvrijeđuju sve moralne vrijednosti našeg društva, ali koje srozavaju u samo blato naš politički sistem i da kao takvi predstavljaju sramotu za naš narod. Zbog toga, Narod i Pravda poziva još jednom, sve čestite ljude, članove SBB-a, da se ograde od zločinačkih, lažnih i beskurpuloznih igara, kao i neprekidnog razvlačenja pameti našem narodu koje dolaze iz Avaza i SBB-a. Da kažu dosta, da pokažu svoju čast i hrabrost, da se ograde od brutalnog nasilja koje nad građanima BiH već godinama sprovodi Radončić. Vrijeme je da kazemo 'dosta' i 'ne' u naše ime. Vrijeme je da prestanemo da kupujemo, finansiramo i samim tim podržavamo, kao saučesnici, ovu zločinačku mašineriju, koja se krije iza imena 'medijska kuća'" – zaključak je saopćenja Naroda i pravde.


Tako je o Avazu kao “zločinačkoj mašineriji” pisao Konaković i njegova stranka. A onda je za samo dva mjeseca uslijedilo povijanje kičme i odlazak na “rukoljub” u toranj, kako bi se Radončić izmolio da pristupi vladi šestorke. To se zove politička neprincipijelnost i dokaz je da ništa što danas govori Konaković, neće vrijediti i sutra ako se njegov politički interes preko noći promijeni, promijenit će se i principi o kojima on priča.


O tome kakvu štetu građanima Kantona Sarajevo je napravio “KONCEPT” pravljenja vlasti bez pobjednika, jer sam ja sam kao kandidat imao više glasova na izborima nego bilo koja od stranaka šestorke ukupno, pisat ću nekom drugom prilikom, ali neka se sjete toga svaki put kad optužuju nekog drugog za stanje u kojem se sada Kanton Sarajevo nalazi.

 

Za razliku od njega, moji politički stavovi su konstantni i ozbiljni, a politički rad baziran na konkretnom radu i rezultatima umjesto na blebetanju bez ikakve osnove, napisao je Efendić na svom Facebook profilu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI