Sad im Milanović valja

HDZBiH pozdravlja odluku o odlikovanju optuženog za zločine Jelića

Front 03.08.20, 11:40h

HDZBiH pozdravlja odluku o odlikovanju optuženog za zločine Jelića
Ovaj državnički potez je primjer da lijevi i desni politički spektar mogu i moraju imati jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima

 

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda - poručili su iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

 

Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović, smatraju, nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti te zemlje.   

 

''Ovaj državnički potez je primjer da lijevi i desni politički spektar mogu i moraju imati jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima. To je primjer demokratske, suverene i moderne europske politike i pristupa. Unatoč nepobitnoj činjenici da je VRO 'Oluja' spriječila tragičan scenarij bihaćke enklave i sudbinu Srebrenice, po tko zna koji put svjedočimo likovanjui dociranju bošnjačkih političkih predstavnika. Isti ti predstavnici omogućili su izbor novoimenovanog ministra sigurnosti, iako su hrvatski politički predstavnici i javnost apelirali da se takvo što povuče s obzirom na ratno djelovanje Cikotića i progon hrvatskog naroda u Bugojnu. Sve se to odigralo u trenutku iskapanja posmrtnih ostataka u Rostovu te je utvrđeno da se radi upravo o hrvatskim žrtvama'', ističu iz HDZ-a BiH.

 

Upravo ta politika, napominju, koja protjerivanje drugog naroda nagrađuje ministarskim mjestima, poziva se na (ne)civilizacijske činove i tobože europske vrijednosti, iako su snage HVO-a spriječile možebitni genocid opkoljene bihaćke enklave.

 

''Bez obzira na sve, držimo da je došlo vrijeme da konačno preuzmemo odgovornost i europsku kulturu sjećanja i istinske europske vrijednosti koje će donijeti unutarnji kompromis i stabilnu europsku Bosnu i Hercegovinu, koliko god netko takvo što smatrao nemogućim'', poručili su iz HDZ-a BiH. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI