Delegat u Domu naroda PSBiH uoči hitne sjednice

Asim Sarajlić: HDZ i SNSD će nametnuti amandmane, ništa od budžeta do daljnjeg

Front 21.07.20, 14:58h

Asim Sarajlić: HDZ i SNSD će nametnuti amandmane, ništa od budžeta do daljnjeg
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas usvojio je u prvom čitanju Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a drugo čitanje slijedi na hitnoj sjednici koja je najavljena za 15 sati

 

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić kazao je uoči sjednice u 15 sati kako će "SNSD i HDZ nametnuti određene amandmane na budžet" zbog čega će se tekst budžeta koji je usvojen u Predstavničkom domu, a bude usvojen u Domu naroda, razlikovati i neće ga biti moguće objaviti u Službenom listu BiH.

 

"Prema mojim informacijama, ali i ranijim iskustvima, na Komisiji za finansije i budžet koja je u toku, SNSD i HDZ će nametnuti određene amandmane na budžet, a Dom naroda će neke od njih prihvatiti. Nakon toga, imat ćemo različite tekstove budžeta u Predstavničkom i Domi naroda te takav dokument neće moći biti objavljen uz Službenom listu. Nakon toga bit će neophodno usaglašavanje u oba doma, a potom kada se komisija usaglasi oko teksta, ponovo će morati zasjedati oba doma PSBiH", rekao je Sarajlić.

 

Dodao je da, prema njegovim pretpostavkama, "to bi značilo da od budžeta do daljnjeg nema ništa".

 

Istakao je i da će "oboriti i amandman Jasmina Emrića kojim se predviđa 450.000 KM iz budžeta za migrantsku krizu, što će opet napraviti razliku u tekstovima usvojenim u dva doma".

 

Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas usvojio je u prvom čitanju Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a drugo čitanje slijedi na hitnoj sjednici koja je najavljena za 15 sati.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI