klupko se odmotava

Uhapšeni pomagač osumnjičenog za Džibino ubistvo: Golub mi je rekao 'Haj, bogati, vidi je li u bašti Paper Moona...'

Hronika 01.07.20, 12:19h

Uhapšeni pomagač osumnjičenog za Džibino ubistvo: Golub mi je rekao 'Haj, bogati, vidi je li u bašti Paper Moona...'
Hrenovica je, naime, zaposlen u ugostiteljskom objektu koji je u blizini restorana “Paper Moon”. Tog dana Golub je dolazio kod njega na kafu, a poslije su se dogovorili da se čuju. Golub ga je nazvao između 18 i 19 sati

 

Sejo Hrenovica jučer je priveden u okviru istrage o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe koje se desilo sinoć u 20.40 sati u sarajevskom restoranu “Paper Moon” na Grbavici.

 

Hrenovica koji se zna sa Sašom Golubom za kojim je raspisana potjernica, osumnjičen je za pomaganje.

 

Kafa i poziv


Kako nezvanično saznaje Avaz, Hrenovica je sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju rekavši da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da sazna sjedi li Džiba u restoranu.

 

Hrenovica je, naime, zaposlen u ugostiteljskom objektu koji je u blizini restorana “Paper Moon”. Tog dana Golub je dolazio kod njega na kafu, a poslije su se dogovorili da se čuju. Golub ga je nazvao između 18 i 19 sati.

 

- Golub me nazvao na moj mobilni govoreći “Hajde, bogati, pogledaj da li se u bašti restorana 'Paper Moon' nalazi Džiba”, a ja sam odmah znao da se radi o Nedžibu Spahiću Džibi, kojeg sam znao iz viđenja - kazao je Hrenovica.


On je odmah otišao u “Paper Moon” i vidio da Džiba sjedi s jednim muškarcem kojeg nije poznavao, a na njihovom stolu bila je flaša vina. Nazvao je Goluba i rekao mu: “Eno sjede ti tamo.” Još jednom su se čuli kasnije kad mu je Golub rekao da dođe u prolaz kod restorana, ali je Hrenovica to odbio.

 

Čuo pucnje


- Nakon nekih 20 minuta čuo sam pucnje, tri ili četiri. Izašli smo vani i vidjeli smo da je u “Paper Moonu” gužva i pričalo se da je neko pucao, a ja sam, misleći na Sašu Goluba, u sebi pomislio “nije valjda budala neku glupost napravio” - ispričao je Hrenovica, kazavši da nije posumnjao da će doći do ubistva.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI