Nakon ubistva u sarajevskom naselju Grbavica

Uhapšena jedna osoba zbog ubistva Nedžiba Spahića, za drugom se intenzivno traga

Hronika 30.06.20, 13:30h

Uhapšena jedna osoba zbog ubistva Nedžiba Spahića, za drugom se intenzivno traga
Osoba lišena slobode je inicijala S.H.

 

Angažirajući se na rasvjetljavanju ubistva u sarajevskom naselju Grbavica, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS-a, preduzeli su niz operativno taktičkih i kriminalističko-istražnih mjera i radnji, te su identifikovali osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela.

 

Kako je u izjavi za medije kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, dosad je slobode lišena osoba inicijala S. H. (1960.), osumnjičen za krivično djelo iz člana 33. KZFBiH - pomaganje, nad kojim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, dok je za drugom osobom inicijala S. G. (1977.) raspisana potraga.

 

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza, pronalasku osobe za kojom se traga i dokumentovanju krivičnog djela - kazao je Hadžiabdić.

 

Dodao je kako, u interesu istrage, u ovom momentu ne može govoriti o detaljima.

 

Radi se o istrazi u vezi sa pucnjavom u sarajevskom restoranu 'Paper Moon' u ponedjeljak uvečer u kojoj je od posljedica ranjavanja smrtno stradao Nedžib Spahić Džibo.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI