Virus među najrizičnijom grupom

Uposlenica Gerontološkog centra u Sarajevu zaražena koronom: Testovi ostalih uposlenika negativni

Hronika 20.06.20, 21:26h

Uposlenica Gerontološkog centra u Sarajevu zaražena koronom: Testovi ostalih uposlenika negativni
Jedan test je pozitivan i ta radnica nije više dolazila na posao tako da ne postoji strah od širenja zaraze. Testovi svih ostalih uposlenika su negativni i oni dolaze na posao, kaže direktorica Alibašić-Hadžić

 

 

Uposlenica Gerontološkog centra Sarajevo pozitivna je na koronavirus. Ona se jučer testirala, a rezultati testiranja potvrđeni su danas.

 

Avaz saznaje da, osim svih mjera koje je Centar uveo u januaru, korisnici od danas ne smiju ni da napuštaju zgradu.

 

- Svi su se radnici testirali. To je bio dogovor između mene i epidemiologinje doktorice Anise Bajramović koja prati našu ustanovu. Jedan test je pozitivan i ta radnica nije više dolazila na posao tako da ne postoji strah od širenja zaraze. Testovi svih ostalih uposlenika su negativni i oni dolaze na posao. U ponedjeljak je izvršeno to testiranje i dobili smo nalaz u roku od 24 sata jer imamo prednost s obzirom na to da je riječ o socijalnoj ustanovi, pojasnila je za Klix direktorica Gerontološkog centra u Sarajevu Melisa Alibašić-Hadžić.

 

Podsjećamo, sredinom aprila jednoj korisnici je potvrđen koronavirus, a svi radnici su testirani i tada se pokazalo da su negativni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI