Vozio motocikl

Bivši džudo reprezentativac BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića

Hronika 13.06.20, 19:55h

Bivši džudo reprezentativac BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića
Pogibija Heće potresla je džudiste i ljubitelje džudo sporta u našoj zemlji, posebno sve one koji su u prošlosti s njim trenirali i sarađivali

 

Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo izgubio je život u sudar automobila i motocikla na magistralnom putu M-17 kod Hadžića, piše Faktor.

 

Hećo je u posljednje vrijeme radio na fizičkoj spremni sa sportistima, a prošle godine na Evropskom prvenstvu u "powerliftingu", koje je održano u Istanbulu, osvojio je zlatnu medalju.

 

Pogibija Heće potresla je džudiste i ljubitelje džudo sporta u našoj zemlji, posebno sve one koji su u prošlosti s njim trenirali i sarađivali.

 

Ipak, čini se da je gubitak prijatelja posebno šokirao Arijanu Jahu, generalnog sekretara Judo saveza Bosne i Hercegovine.

 

- Samo da se današnji dan završi. Nažalost, danas još jedna tužna vijest pogodila je džudo zajednicu. Naš džudista i bivši reprezentativac Elmedin Hećo izgubio je život. Neka ti je rahmet duši dragi prijatelju! Tvoji džudisti! - napisala je Jaha u objavi na svom Facebook profilu u kojoj je označila predsjednika JSBiH Branimira Crnogorca i seniorskog reprezentativca BiH Tonija Miletića, koji je često trenirao s nastradalim Hećom.

 

Nezvanično se saznaje da je Hećo vozio motocikl.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI