DEPO PORTAL SAZNAJE

Spremna smjena Duške Jurišić sa mjesta direktorice TV SA, na čelo dolazi političar bez iskustva u medijima!

Mediji 31.05.20, 14:40h

Spremna smjena Duške Jurišić sa mjesta direktorice TV SA, na čelo dolazi političar bez iskustva u medijima!
Duška Jurišić je u novembru prošle godine, dok je premijer Kantona Sarajevo bio Edin Forto, imenovana na četverogodišnji mandat. Međutim, na njeno mjesto uskoro dolazi dugogodišnji kadar SDA

 

 

Ovih dana, kao i prethodnih sedmica, u Kantonu Sarajevo u toku su smjene direktora u javnom sektoru, a kako DEPO Portal saznaje iz izvora bliskih medijskim krugovima, to će se uskoro desiti i na čelu Televizije Kantona Sarajevo.


Funkciju direktorice ove tv kuće trenutno obavlja dugogodišnja novinarka i urednica javnog servisa Duška Jurišić, koja je u novembru prošle godine, dok je premijer Kantona Sarajevo bio Edin Forto, imenovana na četverogodišnji mandat Međutim, na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kako saznajemo, ona će uskoro biti smijenjena, a na čelo TV SA trebao bi biti postavljen Safet Kešo, dugogodišnji kadar ove stranke.


U njegovoj biografiji se navdi da je rodom iz Kalinovnika, završio je klasičnu gimnaziju, a potom i Filozofski fakultet u Sarajevu, kao i Postdiplomski studij lingvistike, te stekao zvanje magistra lingvističkih nauka. 


Navodi se i da je tokom školovanja bio učenik generacije i jedan od najboljih studenata generacije Univerziteta. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a tokom svoje političke karijere bio je i kantonalni i federalni zastupnik u skupštinskim klupama. 


Međutim, javnosti nije poznato, a ni u njegovoj biografiji takvih (zvaničnih) podataka nema, da Safet Kešo ima bilo kakvo iskustvo u medijskom radu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)  

BLIN
KOMENTARI